Susan Schröder

Oncologiefysiotherapie i.o.

Susan Schröder

“Laat je niet duwen door problemen, maar laat je leiden door je dromen.”

Info

Telefoon: 0546-812233

Mail: [email protected]

Locaties: Bellavistastraat – Titus Brandsmahof

Opleidingen:

Expertise

Revalidatie bij oncologische klachten (Kanker)

COPD

Training bij kinderen

Wie is Susan?

Met persoonlijke aandacht, betrokkenheid en veel plezier behandelt Susan Schröder patiënten, zodat zij minder pijn en/of klachten ervaren. Susan is erg sportief en fanatiek. Ze basketbalt bij Jolly Jumpers in Tubbergen en heeft daar ook de nodige bestuurlijke taken. In de zomerstop is ze te vinden in de bootcampgroep, lekker sporten in de buitenlucht. Naast haar passie voor sport heeft ze ook een voorliefde voor reizen, omdat één keer zien beter is dan er duizend keer over horen.

Wat voor opleidingen heeft ze gevolgd?

Na het afronden van de HAVO is Susan begonnen met de opleiding Fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Ook heeft ze een half jaar aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd voor de minor Kinderfysiotherapie. Deze minor leerde haar over de ontwikkeling van de eerste achttien jaren van de mens.

Momenteel is Susan bezig met de Master Oncologic Physical Therapy aan de Avans+ in Utrecht. Door verschillende mensen om haar heen is zij geboeid geraakt door patiënten met kanker. Gelukkig overleven steeds meer mensen deze ziekte en heeft een oncologiefysiotherapeut deze mensen steeds meer te bieden. De verbijzondering oncologiefysiotherapie is nog niet zo bekend binnen de zorg, maar uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij diverse medische behandelingen. Tijdens deze opleiding wordt Susan opgeleid om oncologiepatiënten met meer complexe problematiek echt iets te kunnen bieden.

Wat is haar werkervaring?

In eerste instantie heeft ze een waarneming gedaan in een praktijk in Oldenzaal en in een praktijk in Den Ham. Daarna kwam een baan bij Acacia Fysio plus Zorg op haar pad.

Welke bijscholingen zijn relevant?

Susan heeft tijdens de bachelor Fysiotherapie een cursus Medical Taping en een cursus McConnell Management taping gevolgd waardoor ze in de praktijk deze extra interventie kan toepassen om sneller tot een resultaat te komen.

Hoe wordt haar kwaliteit gewaarborgd?

Susan is geregistreerd bij het CKR en KNGF om de kwaliteit voortdurend te bewaken.

Daniek van Til

Daniek van Til

Hans Olde Hengel

Hans Olde Hengel

Gemma Tuiten

Gemma Tuiten

Hans Tuiten

Hans Tuiten

Tirza Walhof

Tirza Walhof

Tim Olde Hengel

Tim Olde Hengel

Ilse Timmerman

Ilse Timmerman