Fysiotherapie Almelo – Acacia Fysio plus Zorg is uw fysiotherapeut

Fysiotherapie Almelo - Acaica Fysio plus Zorg

Bel nu: 085-2250701

Tegenwoordig heeft u geen verwijsbrief van de dokter meer nodig om een afspraak te kunnen maken. In 2007 is DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) ingevoerd om dit mogelijk te maken. U kunt direct contact met ons opnemen en een afspraak plannen bij één van onze fysiotherapiepraktijken in Almelo óf bij u thuis. Meestal is dezelfde dag nog een plekje vrij, maar sowieso altijd de volgende werkdag. 

Wat is kwaliteit bij Fysiotherapie Almelo?

U hebt het vast wel eerder gehoord of gelezen, elke praktijk staat voor kwaliteit.

Dit is de theorie, maar in de praktijk gaat het vaak anders.

Acacia Fysio plus Zorg in Almelo brengt het kwaliteitsbeleid op het gebied van organisatie, service, diagnose, behandeling en nazorg voor ú in de praktijk. Ook voor manuele therapie, bekkenfysiotherapie, dry needling, sportfysiotherapie en andere specialisaties.

Vergoeding en verzekering

Acaciaplein Fysio plus Zorg heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Als u bent verzekerd voor fysiotherapie, dan declareren we de kosten voor de behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. 

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? Kijk voor de zekerheid uw polisvoorwaarden even na.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie AlmeloFysiotherapeuten zijn paramedici die zich bezighouden met het houdings- en bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Het beroep fysiotherapie is beschermd, wat inhoudt dat de studie fysiotherapie succesvol dient te zijn afgerond en de fysiotherapeut een BIG-registratie heeft.

Wat doet een fysiotherapeut allemaal?

Patiënten met lichamelijke klachten kunnen op een aantal manieren worden geholpen. Fysio’s hebben de beschikking over de volgende verrichtingen:

  • Informatievoorziening.
  • Advisering.
  • Manuele verrichtingen, zoals bijvoorbeeld massagatherapie of mobilisaties.
  • Oefentherapie om bijvoorbeeld de spierkracht of bewegingen te verbeteren.
  • Fysische therapie, zoals bijvoorbeeld electrotherapie of ultrageluid.

Door het stellen van gerichte vragen middels de zogenaamde anamnese en het uitvoeren van een fysiotherapeutisch onderzoek, kan een behandelplan worden opsteld. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de patiënt. Het behandelplan bestaat onder andere uit een hoofddoel, waarin het gewenste eindresultaat staat beschreven. Aan dit doel wordt door patiënt en fysio gewerkt tijdens de behandelingen, waarbij een actieve houding van beide kanten noodzakelijk is voor herstel en preventie.

Met welke klachten komt u bij een fysiotherapeut?

Zoals reeds aangegeven kunnen mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat bij een fysiotherapiepraktijk terecht. Hierbij kan worden gedacht aan een uiteenlopend scala aan aandoeningen, variërend van COPD tot een verzwikte enkel. Met andere woorden, als een aandoening invloed heeft op uw bewegen kan een fysio u hoogstwaarscijnlijk helpen, van chronisch tot kortdurend.

Copyright  Acaciaplein.nl 2019  |  Privacy Beleid  |  Disclaimer  |  Sitemap