Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een innovatief zorgconcept dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Parkinson. Het werd in 2004 in Nederland opgericht door Dr. Bas Bloem, neuroloog aan het Radboudumc in Nijmegen. Het concept is gebaseerd op een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van Parkinson. Dit netwerk omvat onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en Parkinsonverpleegkundigen.

ParkinsonNet Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarom ParkinsonNet?

Het doel van ParkinsonNet is om de zorg voor mensen met Parkinson te optimaliseren door middel van gespecialiseerde en gecoördineerde zorg. Parkinson is een complexe aandoening die verschillende symptomen met zich meebrengt, zoals trillen, stijfheid, traagheid van beweging en evenwichtsproblemen. Deze symptomen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks leven van de patiënt en vereisen een multidisciplinaire aanpak voor effectieve behandeling.

Wat is ParkinsonNet - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een ParkinsonNet fysiotherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een ParkinsonNet fysiotherapeut

ParkinsonNet fysiotherapeuten bieden gespecialiseerde zorg die specifiek is afgestemd op de behoeften van Parkinsonpatiënten. Ze hebben uitgebreide kennis en ervaring in het behandelen van de symptomen van Parkinson, waaronder stijfheid, traagheid van beweging en balansproblemen.

In vergelijking met reguliere fysiotherapeuten kunnen ParkinsonNet fysiotherapeuten profiteren van hun specifieke expertise en training in de behandeling van Parkinson. Ze begrijpen de unieke uitdagingen van de ziekte en kunnen daarom effectieve behandelingen aanbieden die gericht zijn op het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van Parkinsonpatiënten.

Screening

Als patiënt van ParkinsonNet wordt u tijdens een intakegesprek gescreend door een fysiotherapeut. Dit betekent dat er specifieke vragen worden gesteld en mogelijk een lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd om te bepalen of fysiotherapie geschikt is voor uw klachten. Tijdens deze screening zal de fysiotherapeut:

  • Uitleg geven over de procedures, werkwijze en doelstellingen van de therapie.
  • Uw gezondheidsproblemen en verwachtingen van de therapie in kaart brengen.
  • Een gestructureerde anamnese afnemen.
  • Indien nodig, een lichamelijk onderzoek uitvoeren.
  • Een besluit nemen over het al dan niet starten van de behandeling, volgens de geldende richtlijnen.
  • Dit besluit met u bespreken en uitleggen, waarbij uw vragen worden beantwoord.
  • U om toestemming vragen om te rapporteren aan uw huisarts.
Onderzoek & behandeling

Voor een Parkinson-patiënt wordt een uitgebreide evaluatie uitgevoerd om verschillende aspecten van uw gezondheidsklachten te begrijpen, inclusief fysieke, mentale, omgevings- en persoonlijke factoren die van invloed kunnen zijn. Dit omvat het gebruik van vragenlijsten om inzicht te krijgen in verschillende domeinen. De bevindingen van het onderzoek worden met u besproken en op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan ​​uit adviezen, oefeningen, begeleiding en informatievoorziening, specifiek afgestemd op uw individuele behoeften.

Uw ParkinsonNet fysiotherapeut

TIRZA WALHOF

Social Media

Kwaliteit