Hans Tuiten

Manuele Therapie

Hans Tuiten

“Uiteindelijk gaat het niet om de jaren die tellen in je leven, maar het leven in jouw jaren.”

Info

Telefoon: 0546-812233

Mail: [email protected]

BIG-Nummer: 79035221404

Locaties: Acaciaplein – Bellavistastraat

Opleidingen:

Expertise

Nekklachten

Rugklachten

Schouderklachten

Knieklachten

Wie is Hans?

Hans Tuiten is geboren in Hengelo en woont sinds 1986 in Almelo. Zijn keuze voor de opleiding tot fysiotherapeut ontstond tijdens zijn middelbare schooltijd omdat hij zeer actieve en sportieve jeugdjaren beleefde in de voetballerij. Hierin werd hij nogal eens geconfronteerd met het werk van fysiotherapeuten. Het omgaan met mensen en de interesse voor en het verhelpen van lichamelijke klachten, hebben hem doen besluiten te kiezen voor de opleiding fysiotherapie in Enschede. En daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad. Hij zou de combinatie van het werken met diverse mensen en het veelal oplossen danwel verminderen van uiteenlopende lichamelijke klachten, voorlopig nog niet willen missen.

In de loop der jaren zijn, na het beëindigen van de opleiding tot Manueel therapeut aan de SOMT te Amersfoort, mensen met wervelkolomproblematiek zijn belangrijkste doelgroep geworden. Denk hier met name aan mensen met nekklachten en hoofdpijn en mensen met lage rugproblemen.

Wat voor opleidingen heeft hij gevolgd?

Hans heeft in 1982 de opleiding tot fysiotherapeut in Enschede afgerond. Daarna heeft hij in 1999 succesvol de opleding tot manueeltherapeut volbracht bij het SOMT te Amersfoort.

Wat is zijn werkervaring?

Hij heeft na de afronding van de opleiding fysiotherapie vier jaar in Ootmarsum gewerkt bij een particuliere praktijk. In 1986 is hij begonnen te werken bij Acacia Fysio plus Zorg. Gezien de 35 jaren die hij nu werkzaam is als fysio- en manueeltherapeut, denkt hij geruime ervaring in te kunnen brengen in het belang van zijn cliënten voor een zo optimaal mogelijk behandelresultaat.

Welke bijscholingen zijn relevant?

De opleiding MSU echografie, welke hij in 2007 volgde, gaf hem de mogelijkheid om naast fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek, ook echografisch (beeldvormend) onderzoek te doen van perifere gewrichten (schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/voet). Dat is een absolute meerwaarde om ten eerste een scherpe diagnose te kunnen stellen en ten tweede het herstelproces exact te kunnen volgen. Tevens diverse na-en bijscholingen om zo optimaal mogelijk “bij de tijd” te blijven in het belang van de therapeutische mogelijkheden richting onze cliënten.

Hoe wordt zijn kwaliteit gewaarborgd?

Hans Tuiten is aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister, het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Daniek van Til

Daniek van Til

Hans Olde Hengel

Hans Olde Hengel

Gemma Tuiten

Gemma Tuiten

Hans Tuiten

Hans Tuiten

Tirza Walhof

Tirza Walhof

Tim Olde Hengel

Tim Olde Hengel

Ilse Verhoeve

Ilse Verhoeve