Heerlijk eten in Almelo

Culinair Almelo

Met een grote diversiteit aan restaurants en eetgelegenheden is Almelo een ideale bestemming om eens heerlijk uit eten te gaan. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een pizzeria of een culinaire verwenning. De culinaire ervaring in Almelo is er eentje die je smaakpapillen maar al te graag willen ontdekken.

Restaurant Ibiza Almelo

Met een dergelijke naam is het niet verwonderlijk dat de gerechten op de menukaart hip en trendy zijn. Wie houdt van heerlijk eten kan hier terecht. Het restaurant staat garant voor de Europese keuken gebracht met seizoensgebonden en eerlijke producten. Ook wie minder uitgebreid wil eten kan hier aan zijn trekken komen. De bits & bites kaart biedt kleinere hapjes aan om de honger te stillen. In het weekend zijn er vaste DJ’s die voor de muziek zorgen en zo de naam Ibiza alle eer aandoen.

The Shamrock

In deze typische Ierse pub kun je van typische barmenu’s genieten in een ongedwongen sfeer. The Shamrock is een plaats waar jong en oud zich thuis voelt. Met maaltijden zoals Irish stew, fish & chips en shepherd’s pie waan je je meteen in Ierland. Uiteraard is er in deze ruime pub ook een podium waar artiesten regelmatig live muziek spelen.

Eetkamer Op de Proef

Deze gezellige brasserie is een ideale plaats voor een familiediner. De keuken beschikt over een uitgebreide kaart. Toch kijk je beter wanneer je reserveert, want zo is de brasserie op maandag en dinsdag gesloten. Op deze dagen organiseren ze verschillende workshops waaronder het leren maken van tapas. Deze workshops zijn ideaal als bedrijfsuitjes of familieactiviteit.

De Sociëteit

Dit restaurant bevindt zich in een monumentaal pand en zorgt voor een unieke eetervaring. Het menu bestaat uit dagverse seizoensgerechten bereid met streekproducten. Zo vind je er onder andere Zeeuwse Mosselen, Twentse asperges en diverse wildspecialiteiten. Enkele jaren terug werden hun mosselen nog bekroond met de Mosselaward. Uiteraard hoort hier ook een lekker wijntje bij.

Dock 19 Steaks & More

Dit restaurant lijkt de ideale keuze voor wie houdt van steaks, maar met een menu vol heerlijke seizoens- en streekgerechten vindt iedereen hier iets waar hij van zal genieten. Dock 19 is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een snelle lunch of een hapje tussendoor. Tegelijk kan je er ook uitgebreid dineren. Dock 19 organiseert tevens ook cocktail workshops voor eender welke gelegenheid.

Pizzeria Capri

Geen mens die niet graag een pizza eet. Pizzeria Ristorante Capri is al meer dan 25 jaar een vaste waarde in het centrum van Almelo. Bij goed weer kan je op hun ruime terras genieten van verschillende soorten pizza’s, maar ook vis- en vleesgerechten.

Koffie- en eethuis Wilhelmus

Op de menu van Wilhelmus staan vooral Duitse gerechten. Hiermee is het een uitzondering in Almelo. Zo kun je er onder andere terecht voor een lekkere schnitzel. Uiteraard hangt de Duitse sfeer hier ook in de lucht.