Leefstijlcoach

Een leefstijlcoach is iemand die je helpt om jouw doelen te identificeren en een plan te ontwikkelen om deze te bereiken.

​Waarom een leefstijlcoach?

Coaching klinkt voor sommigen misschien als een vreemd concept, maar je hebt voor sommige doelen echt alle hulp nodig die je maar kunt krijgen. Een leefstijlcoach is iemand die professioneel is opgeleid om je te helpen om jouw volledige potentie te benutten en je doelen te behalen. Een leefstijlcoach stimuleert en begeleidt klanten bij een scala aan professionele en persoonlijke vraagstukken. Lifestyle coaching staat los van het geven van advies en het voorzien van mentoring.

Je kunt een leefstijlcoach inschakelen om je te helpen met specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en overgangen richting een nieuw leven. Een coach helpt je om te groeien door je huidige situatie te analyseren en door de obstakels die je tegenkomt te identificeren. Door deze obstakels in kaart te brengen is het een stuk eenvoudiger om precies te zien waar jij de focus op zal moeten leggen.

Waarom een leefstijlcoach- Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een leefstijlcoach - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een leefstijlcoach

Coaching kan therapeutisch zijn, maar er zijn enkele grote verschillen tussen lifestyle coaching en therapie. Een leefstijlcoach kijkt naar het heden om je te helpen de toekomst te creëren die je voor ogen hebt. Een therapeut zal daarentegen kijken naar het verleden. Gesprekken met een leefstijlcoach zijn dus actiegericht is terwijl de gesprekken voor therapie eerder inzichtelijk zijn. Een sessie met een levenscoach zal heel anders aanvoelen dan een sessie met een therapeut. Bij life coaching ligt de focus echt op het bouwen aan een optimale toekomst. Hier zien we dan ook dat de leefstijlcoach een actievere rol aanneemt dan bij de therapie. Dit maakt het een wezenlijk ander gebied.

Mocht je grote doelen voor ogen hebben die je wilt behalen dan kan een leefstijlcoach zomaar de oplossing zijn. Door samen met de leefstijlcoach aan de slag te gaan om jouw doelen in kaart te brengen en om een plan van aanpak op te stellen weet je zeker dat de kans op succes veel groter kan zijn. Of je nu de politiek, de zakenwereld of andere weg in wilt gaan, het benaderen van een leefstijlcoach is een van de beste keuzes die je maar kunt maken.

Uw leefstijlcoaches

Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

13 + 2 =