Leefstijlcoach

Gecombineerde Leefstijl Interventie met een leefstijlcoach

​Waarom een leefstijlcoach?

Coaching klinkt voor sommigen misschien als een vreemd concept, maar je hebt voor sommige doelen echt alle hulp nodig die je maar kunt krijgen. Een leefstijlcoach is iemand die professioneel is opgeleid om je te helpen om jouw volledige potentie te benutten en je doelen te behalen. Een lifestyle coach stimuleert en begeleidt je bij het starten van een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) bij bijvoorbeeld zwaarlijvigheid. 

Acacia Fysio plus Zorg biedt het CooL programma aan. CooL staat voor Coaching Op Leefstijl. Tijdens dit tweejarig programma volgt u op verschillende contactmomenten groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. De leefstijlcoach begeleidt en motiveert u gedurende het hele programma. Samen stelt u persoonlijke doelen op waaraan u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, gaat werken gedurende de looptijd van het programma. Actief bewegen maakt geen onderdeel uit van het programma maar de leefstijlcoach motiveert en ondersteunt u wel om zelf actief te gaan bewegen.

 

Waarom een leefstijlcoach- Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een leefstijlcoach - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een leefstijlcoach

Coaching kan therapeutisch zijn, maar er zijn enkele grote verschillen tussen lifestyle coaching en therapie. Een leefstijlcoach kijkt naar het heden om je te helpen de toekomst te creëren die je voor ogen hebt. Een therapeut zal daarentegen kijken naar het verleden. Programma’s met een leefstijlcoach zijn dus actiegericht is terwijl gesprekken voor therapie eerder inzichtelijk zijn. Bij life coaching ligt de focus echt op het bouwen aan een optimale toekomst. Hier zien we dan ook dat de leefstijlcoach een actievere rol aanneemt dan bij de therapie. Dit maakt het een wezenlijk ander gebied.

Mocht je grote doelen voor ogen hebben die je wilt behalen dan kan een leefstijlcoach zomaar de oplossing zijn. Door samen met de leefstijlcoach aan de slag te gaan om jouw doelen in kaart te brengen en om een plan van aanpak op te stellen weet je zeker dat de kans op succes veel groter kan zijn. Of je nu diabetes hebt, of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of zwaarlijvig bent, het benaderen van een leefstijlcoach is een van de beste keuzes die je maar kunt maken.

Uw leefstijlcoaches

Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

4 + 12 =