Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op gewrichten en de wervelkolom.

 ​Waarom Manuele therapie?

De manueel therapeut onderzoekt en behandelt vrouwen, mannen en kinderen met klachten aan de gewrichten en/of de wervelkolom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schouderproblemen, nekpijn en pijn aan de onderrug.

Door gericht onderzoek en specifieke behandeltechnieken toe te passen, zijn manueel therapeuten in staat om snel en effectief pijnvermindering en verbetering van bewegingen teweeg te brengen.

Manuele therapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Indien u beschikt over een aanvullende zorgverzekering, dan hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken over extra kosten voor de behandeling. 

 

waarom manuele therapie - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een manueeltherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een manueel therapeut

Manuele therapie is zeer praktijkgericht. Er wordt gebruik van van het principe van onderzoekend behandelen. Dit betekent dat gevonden onderzoeksresultaten onmiddellijk kunnen worden ingezet als behandeling. Het gevolg is dat direct vooruitgang wordt geboekt bij het behandelen van de klacht. 

Er zijn vaak niet veel behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Soms is een behandeling zelfs al voldoende, terwijl een meer meer gecompliceerd probleem zes of zeven behandelingen nodig heeft.

Daarnaast krijgt u geen hele lijst aan oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Vaak volstaan een of twee oefeningen, aangevuld met gericht advies om ervoor te zorgen dat uw klacht niet meer terugkeert.  

Screening

Tijdens het eerste bezoek aan de uw manueel therapeut wordt u gescreend op rode vlaggen. Dit wel zeggen dat er wordt nagegaan, aan de hand van een aantal vragen en eventueel onderzoek, of uw gezondheidsprobleem geschikt is voor manuele therapie. Er wordt bijvoorbeld gecheckt of u ernstige aandoeningen heeft, waarvoor u wellicht eerst naar de huisarts dient te gaan. 

Onderzoek & behandeling

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een aantal korte vragenlijsten en het uitvoeren van een reeks specifieke manueeltherapeutische testen. De bevingingen uit te testen en vragenlijsten worden geanalyseerd en besproken met u om zo tot een behandelplan te komen. In het behandelplan worden de behandeldoelen bepaald en gekoppeld aan de verrichtingen die worden uitgevoerd.

Uw manueel therapeuten

Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

4 + 8 =