Op een sportieve manier Almelo verkennen

De actieve kant van Almelo

In Nederland zijn ze sportief. Niet voor niets staat het land bekend als een fietsmekka en is de hoofdstad Amsterdam meerdere keren verkozen als meest fietsvriendelijke stad in Europa. Ook wie actief is aangelegd zal zijn gading vinden in Almelo. De stad in Twente is een unieke bestemming voor wie een bezoek met een sportieve activiteit wil combineren. Hier zijn alvast wat sporten die je kunt beoefenen in Almelo.

Kanovaren

Een van de activiteiten die je kan ondernemen om Almelo op een andere manier te ontdekken is kanovaren. Bij Kano-Buitensport Twente kan je kano’s huren waarmee je op de verschillende kanalen en grachten die in de omgeving van Almelo liggen kan varen. Daarnaast bieden ze ook raften aan of het bouwen van zelfgemaakte vlotten. Deze laatste zijn vooral populair bij teambuilding events.

Zwemmen

Almelo staat ook garant voor heel wat wateractiviteiten. Zo kun je in het Sportpark zwemmen in het 25 meter lange zwembad. Het Sportpark bestaat uit drie verschillende buitenbaden. Zo is het diepe bad, maar er is tevens ook een afgeschermd gedeelte voor kleine kinderen. Het half diepe bad heeft dan weer een glijbaan.

Paardrijden

Wie ervaring heeft met paardrijden, kan zijn passie verderzetten in Almelo. De vereniging De Looleeruiters biedt via gediplomeerde instructeurs lessen aan in zowel dressuur- als spring disciplines.

Vissen

De hengelsport is een sport die heel wat mensen kan bekoren. Ook Almelo en zijn omgeving telt maar liefst 4500 leden in zijn lokale hengelsportvereniging. De vereniging Vislust werkt samen met andere visverenigingen waardoor de leden hun hobby kunnen uitoefenen in maar liefst 90% van de wateren in Nederland. Er worden ook heel wat viswedstrijden georganiseerd en het clubhuis van Vislust is een ontmoetingsplaats voor mensen met dezelfde passie.

Stand up Paddling

Suppen of Stand up Paddling is een sport die sterk wordt gepromoot in de regio Twente. Met de vele waterwegen is de streek dan ook ideaal voor suppen. Suppen is een variant op het surfen en is een stuk toegankelijker. Het board is vrij breed en stabiel en laat toe op rechtopstaand te peddelen op kalme waterwegen. Het wordt dan ook beschouwd als een ideale work-out en ontspanning. Paddle&Surf is een club met een thuislocatie in Almelo die boards verhuurt en sup lessen aanbiedt.

Wandelen en fietsen

De omgeving van Almelo kenmerkt zich door verschillende natuurdomeinen waar het heerlijk vertoeven is op een warme zomerdag. De bossen lenen zich dan ook uitstekend voor wandelen en fietsen. Zo kan je kiezen uit drie verschillende wandelroutes en twee fietsroutes. Een plannetje en meer informatie over de routes kan je afhalen in de Tourist info in Almelo. Uiteraard kan je ook gewoon zelf op pad.

Golf

Sinds 2002 is er een golfclub in Almelo en de groei van het aantal leden heeft geleid tot flinke investeringen wat golfterreinen betreft. Zo zijn er 9 prachtige holes ter beschikking. De club is laagdrempelig waardoor iedereen die met de sport wil kennismaken er terecht kan. Zo kan je er als beginner terecht voor het volgen van enkele lessen.