Sportfysiotherapie

Waarvoor sportfysiotherapie in Almelo?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut bij Acacia Fysio plus Zorg Almelo richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen en bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of een sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.

Sportfysiotherapie Almelo - Het Acaciaplein

Hoe werkt een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar ook op de preventie ervan. Daarnaast kan de therapie ook gericht zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Met gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau krijgen. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst.

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut en vanaf 2006 is de sportfysiotherapeut ook rechtstreeks toegankelijk geworden zonder tussenkomst van arts of specialist. U kunt gewoon zonder verwijzing een afspraak maken op onze drie locaties in Almelo. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

 

3

Onze

Sportfysio

Daniek van Til

Daniek van Til

Alle specialisaties op een rij

Copyright  Acaciaplein.nl 2019  |  Privacy Beleid  |  Disclaimer  |  Sitemap