Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Bekkenfysiotherapie Almelo

Contact

Meer mensen dan we denken hebben last van bekkenproblemen. Vaak gaan deze problemen gepaard met schaamte en hangt er een taboesfeer om het onderwerp.

Bij uw bekkenfysiotherapeut in Almelo kunt u in een vertrouwde omgeving uw incontinentie-, ontlastings- of andere bekkenproblemen bespreekbaar maken en verhelpen.

Wat is

bekkenfysiotherapie?
Meer info

Waarvoor

bekkenfysiotherapie?
Meer info

Wat doet de

bekkenfysiotherapeut?
Meer info

Wie is uw

bekkenfysiotherapeut?
Meer info

Wat is bekkenfysiotherapie?

De exacte oorzaak van bekkenpijn kan voor veel vrouwen onduidelijk zijn, ondanks veel testen en onderzoeken. In sommige gevallen zijn de symptomen gerelateerd aan een probleem dat vaak over het hoofd wordt gezien. Bekkenpijn kan bjivoorbeeld het gevolg zijn van een bekkenbodemspierprobleem dat kan worden verholpen door een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die bekend staat als bekkenfysiotherapie.

De bekkenfysiotherapeut is speciaal opgeleid om bekkengerelateerde gezondsproblemen te herkennen, te onderzoeken en te behandelen. Na de studie fysiotherapie hebben ze een master opleiding gevolgd om te voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Dit betekent dat gewerkt wordt volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen omtrent bekkenproblematiek, waardoor u verzekert bent van de beste zorg.

Bekkenfysiotherapie Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor bekkenfysiotherapie in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor bekkenfysiotherapie in Almelo?

In Nederland zijn er rond de 1 miljoen mensen die het laatste jaar minimaal een keer ongewenst urineverlies heeft gehad. Vier op de tien vrouwen heeft een baarmoederverzakking, waarbij een op tien vrouwen hier ernstige hinder van ondervindt.

Dit zijn slechts enkele cijfers van aandoeningen, waarvoor bekkenfysiotherapie van nut kan zijn. Ook in Almelo zijn er veel mensen die last hebben van bekkenproblemen.

Bekkenfysiotherapie kan niet alleen helpen bij de gevolgen van verzakkingen, maar ook bij het verminderen van de symptomen van andere aandoeningen die worden veroorzaakt door bekkenbodemproblemen. Denk hierbij aan urine- en ontlastingsincontinentie, pijnlijke geslachtsgemeenschap, seksuele dysfunctie, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, begeleiding na operaties in de onderbuik of kinderen die niet tijdig zindelijk worden.

Wat doet de bekkenfysiotherapeut?

Als eerste is er een uitgebreide intake om duidelijk de klachten in beeld te brengen. Er wordt uitleg gegeven over verschillende klachten en het ontstaan ervan. Vervolgens wordt stap voor stap de vervolgbehandeling besproken en uitgevoerd. Daarnaast is preventie een belangrijk onderdeel van bekkenfysiotherapie.

Het is belangrijk om vroegtijdig om hulp te vragen. Veel klachten worden als normaal gezien, of door schaamte wordt er niets aan gedaan, zoals een druppel urineverlies bij niezen. Het niet vroegtijdig aanpakken van deze klachten kan leiden tot andere klachten, zoals pijn bij vrijen, obstipatie of het niet op kunnen houden van urine.

De bekkenbodem heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam, zoals het dragen van organen rond het bekken, het sluiten en openen van de openingen in het lichaam en het draagt bij in de stabiliteit van het bekken en de lage rug.
Bij stoornissen van het bekkenbodem kunnen diverse klachten ontstaan. Deze worden, waar mogelijk, behandeld samen met uw bekkenfysiotherapeut.

Wat doet de bekkenfysiotherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

Uw bekkenfysiotherapeut

GEMMA TUITEN

Social Media

Kwaliteit