Clicky

WPO Image

Podotherapie

Gratis Podotherapie & Fysiotherapie Consult

Acacia Fysio plus Zorg werkt samen met Voetencentrum Wender. Regelmatig houden we een gratis gezamenlijk spreekuur (Fysiotherapeut & Podotherapeut). De fysio- en podotherapeut onderzoeken samen uw klacht om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Wat is podotherapie eigenlijk?

Het woord podotherapie betekent voettherapie. Een podotherapeut onderzoekt en behandelt dus mensen die bijvoorbeeld pijn aan hun voeten hebben. Het kan ook zo zijn dat pijn aan enkels, knieën, heupen of wervelkolom te maken hebben met voetproblemen. Denk hierbij aan standsafwijikingen van een of beide voeten of een looppatroon dat dat afwijkt van een normale gang.

Podotherapie 1
Podotherapie 2

Wat doet een podotherapeut precies?

Na een grondige analyse van het probleem, heeft een podotherapeut verschillende behandelopties, zoals onder andere:

  • Het corrigeren of beschermen van de voet door bijvoorbeeld een orthese, schoencorrecties, zooltjes of specifieke adviezen.
  • Sommige huid- en nagelaandoeningen behandelen, die niet mogen worden behandeld door een pedicure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale beugel bij ingroeiende nagels.

Een podotherapeut is vaak betrokken bij de multidisciplinaire behandeling van diabetische patiënten. Problemen met de voeten zijn een veelvoorkomende klacht bij deze aandoening. Andere klachten of aandoeningen waarbij een een podotherapeut kan helpen zijn bijvoorbeeld:

  • Standsafwijkingen aan voeten, tenen en nagels.
  • Overbelastingsklachten.
  • Kindgerelateerde voetproblematiek.
  • Vermoeidheidsklachten aan voeten.
  • Specifieke sportblessures.

Verschil podoloog en podotherapeut uitgelegd

Zowel de podoloog als de podotherapeut behandelen voet gerelateerde lichamelijke klachten. Het verschil is de wettelijke erkenning en bescherming. De titel podotherapeut is, net zoals bijvoorbeeld de titel fysiotherapie, wettelijk erkend en beschermd via de wet BIG in artikel 34.

Iedereen kan zich echter podoloog noemen, hier zijn verder geen eisen aan gesteld.

Podotherapie 2
Podotherapie 2

Wat kost een podotherapeut?

Afhankelijk van de aanvullende verzekering, wordt podotherapie geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. Het is dus belangrijk om goed de polis na te kijken om niet voor verrassingen te komen staan. Voor diabetespatiënten zijn er afwijkende regels en kan in bepaalde gevallen aanspraak worden gemaakt op vergoedingen uit de basisverzekering. Neem bij onzekerheden over de vergoeding altijd contact op met de zorgverzekeraar of betreffende podotherapeut.

Placeholder Image

Podotherapie in Almelo

Acacia Fysio plus Zorg werkt samen met Voetencentrum Wender op de locatie Titus Brandsmahof om voetproblemen efficiënt aan te pakken. Voetencentrum Wender heeft de nodige specialisaties op voetgebied in huis. Denk hierbij aan aandoeningen zoals diabetes en reuma die een speciale plek krijgen binnen het behandelteam. Ook sporters en kinderen zijn twee groepen die extra aandacht verdienen.

Meer info:
Voetencentrum Wender
Titus Brandsmahof 1
7606 SB, Almelo
085-0488150
www.podotherapeut.nl

Social Media

Kwaliteit