Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Dry Needling Almelo

Contact

Veel mensen in Almelo hebben wel eens last van stijve, gespannen of pijnlijke spieren. Dry needling zorgt voor ontspanning en pijnverlichting door verhardingen en verkrampingen van spieren te verminderen.

Wat is

dry needling?
Meer info

Waarvoor

dry needling?
Meer info

Wat doet de

dry needler?
Meer info

Wie is uw

dry needler?
Meer info

Wat is dry needling?

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeling waar gebruik gemaakt wordt van naalden om bepaalde triggerpoints, die pijn veroorzaken, te laten ontspannen. De triggerpoints zijn spierverhardingen, die aangeven dat een spier verkrampt of aangespannen is en die vaak dik en gevoelig zijn. Deze spieren moeten ontspannen om de pijn te verlichten en de beweeglijkheid te verbeteren.

Het ontspannen van die spieren wordt gedaan door een naald aan te brengen in de triggerpoints. De spier zal nu even aanspannen, waardoor een krampgevoel kan ontstaan, maar vrijwel meteen ontspant de spier en wordt de pijn minder.

Dry needling is anders dan acupunctuur, ook al wordt er bij alle twee de therapieën gebruik gemaakt van naalden om pijn en spanning te verlichten. Bij acupunctuur gaat het om een behandeling van de “energie”, terwijl het bij dry needling puur gaat om het laten ontspannen van de spieren en verlichten van pijn.

Dry Needling Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor dry needling in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor dry needling in Almelo?

In Almelo lopen dagelijks duizenden mensen rond die last hebben van vastzittende spieren. Wanneer een spier namelijk niet meer ontspant, komt er steeds meer druk op te staan. U groeit als het ware vast in een bepaalde houding en komt hier moeilijk uit, omdat u de spier moeilijk kunt bewegen.

Als u de spier laat ontspannen, wordt pijn makkelijker verlicht en komt u eindelijk uit die slechte houding. Zo voorkomt u (hoofd)pijn in de toekomst en blijft u fit. Dry needling is dus ook voor mensen in Almelo een erg fijne behandeling, die ervoor zorgt dat u weer lekker kunt bewegen.

Wat doet de dry needling therapeut?

Dry needling is een manier van het ontspannen van de spieren die pijn veroorzaken doordat ze verkrampt zijn. Deze spieren noemen we “triggerpoints”. De triggerpoints zijn spierverhardingen die gevoeld kunnen worden door de fysiotherapeut. Deze plekken zijn vaak wat dikker en gevoeliger.

Als een triggerpoint is gevonden, kan de fysiotherapeut beginnen met de behandeling. Er wordt dan een naald in de spier gestoken, met de bedoeling dat de spier hierdoor ontspant. Eerst zal de spier voor een moment aanspannen, waardoor u een krampachtig gevoel kunt krijgen, maar vrijwel direct zal de spier zich ontspannen als er een naald ingestoken wordt.

Na de behandeling kunt u nog bijwerkingen krijgen, zoals vermoeidheid of napijn, maar ook dit zal vrijwel altijd snel weer wegtrekken. Uiteindelijk merkt u dat u makkelijker beweegt en minder pijn hebt. Thuis zal u nog wat oefeningen moeten doen, om de verbeterde beweeglijkheid te houden en de spier niet weer te laten verkrampen.

Wat doet de dry needling therapeut - Acacia Fysio plus Zorg

Wie is uw dry needling therapeut

HANS OLDE HENGEL

Social Media

Kwaliteit