Echografie

Musculoskeletale echografie richt zich op het onderzoeken van spieren en pezen door ultrasone geluidsgolven in beeld te brengen.

​Waarom echografie?

Met echografie kunnen wij makkelijk zien wat precies de problemen zijn in het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat van de mens zijn alle onderdelen van het lichaam die nodig zijn om te kunnen bewegen, zoals de spieren, pezen, gewrichten en zenuwen.

Echografie is het gebruiken van geluidsgolven om inzicht te krijgen in de anatomie van de mens. Denk aan het inzetten van echografie door de verloskundige, om te zien hoe het baby’tje ligt, welk geslacht, etc.

Het meest voorkomende probleem wat wij zien is een schouderprobleem. De schouder heeft dan verminderde mobiliteit en beweeglijkheid, door een peesbeschadiging. Peesbeschadigingen zijn erg goed te zien als u gebruik maakt van echografie, daarom maken wij hier graag gebruik van.

Waarom echografie - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van echografie - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van echografie

Het grootste voordeel van echografie is de duidelijkheid. We hoeven namelijk niet meer te “raden” waar een probleem zich bevindt, we kunnen gewoon kijken in het lichaam, of het probleem daadwerkelijk is wat wij denken dat het is.

Ook een voordeel is dat we de behandeling makkelijk bij kunnen sturen, als blijkt dat een verandering van aanpak nodig is, de intensiteit omhoog kan, etc. We hoeven niet langer uit te gaan van alleen de hoeveelheid pijn of de beweeglijkheid, want we kunnen zelf zien hoe goed iets geneest en hoe snel de behandeling gaat. Dit scheelt veel tijd en zorgen voor zowel patiënt- als therapeut, omdat voor allebei helemaal duidelijk is waar ze aan toe zijn en hoe de behandeling gaat.

Het laatste voordeel is de snelheid. Met een echografie hoeven we niet meer heel veel tijd te investeren in het vaststellen van de klachten, bepalen van de oorzaak door middel van een gesprek. We nemen een kijkje in het lichaam op de aangegeven plek en we zien wat het probleem is.

Uw musculoskeletale echografisten

Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

11 + 13 =