Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Echografie Almelo

Contact

Vaak is er bij fysio’s onduidelijkheid over een spier- of peesprobleem. Daarom beschikt Acacia Fysio plus Zorg over twee echografisten. Echografie kan worden worden ingezet als extra onderzoeksmiddel of om herstel te monitoren.

Wat is

echografie?
Meer info

Waarvoor

echografie?
Meer info

Wat doet de

echografist?
Meer info

Wie is uw

echografist?
Meer info

Wat is echografie?

Echografie is een veilige techniek waarmee inzicht wordt verkregen in een menselijk lichaam, door gebruik te maken van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden door een lichaamsdeel heen gezonden en kunnen zo onderweg alle “obstakels” registreren. De obstakels zijn dan natuurlijk pezen, botten, etc., waardoor een beeld kan worden verkregen van de binnenkant van het lichaam.

Deze techniek wordt al lang gebruikt, bijvoorbeeld door de verloskundige, om te kunnen zien hoe een baby in de buik ligt, welk geslacht het is, hoeveel het er zijn, etc. Ook dan wordt er in principe een kijkje genomen in het lichaam van een mens, maar in dit geval in de baarmoeder.

Dezelfde techniek gebruiken we om makkelijk te zien wat het probleem is. Scheurtjes in pezen, spieren, etc. Zo maken we makkelijk een goede diagnose en kunnen we de beste behandeling bedenken, om zo snel mogelijk te herstellen van de klachten.

Echografie Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor echografie in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor echografie in Almelo?

Schouderpijn is één van de meest voorkomen lichamelijke klachten in Nederland. Het is een klacht net als hoofdpijn of buikpijn: iedereen heeft er wel eens last van. Zo ook een hele hoop mensen in Almelo, die regelmatig last hebben van pijn in de schouder.

Dat is ook niet gek, de schouder is namelijk een ingewikkeld onderdeel van het lichaam. Het bestaat uit veel verschillende spieren en gewrichten, en, omdat het zo makkelijk en veel bewogen wordt, loopt het veel kans om klachten te ontwikkelen.

Gelukkig kunnen we met een echografie de schouder makkelijk bekijken en zien waar de klachten vandaan komen. Zo kunnen we, zoals eerder gezegd, de best passende behandeling opstellen om u zo snel mogelijk van alle klachten af te helpen en de schouder weer ongehinderd kan bewegen.

Wat doet de echografist?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven om de binnenkant van een menselijk lichaam te kunnen bestuderen. Het is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven die zich door het lichaam bewegen en reflecteren tussen harde en zachte structuren.

Dit houdt in dat de geluidsgolven aan kunnen geven waar in het lichaam bijvoorbeeld een bot, pees of spier zit. Op die manier kan er een afbeelding gemaakt worden van de binnenkant van het lichaam. Echografie wordt ook wel echoscopie genoemd en wordt onder andere gebruikt door de verloskundige, om de foto’s van de binnenkant van de baarmoeder te maken, maar ook bij chirurgie, cardiologie, etc.

Binnen de fysiotherapie is echografie belangrijk om aanvullingen te kunnen maken op het fysiotherapeutisch onderzoek en eventuele aanpassingen aan het programma voor het herstel op tijd te kunnen maken. Dankzij echografie kunnen we namelijk veel makkelijker zien wat er gebeurt binnen in het lichaam en ons hierop aanpassen.

Wat doet de echografist - Acacia Fysio plus Zorg

Uw musculoskeletale echografisten

Social Media

Kwaliteit