EPTE Therapie

EPTE therapie heeft Spaanse roots en staat voor ‘Electrólisis Percutánea TErapéutica’. Vertaald naar het Nederlands betekent het ‘Percutane Electrolyse Therapie’.

In Jip & Janneke taal; onder echobegeleiding een dunne naald in een pees of spier steken.  

​Waarom EPTE therapie?

Voordat we ingaan op de werkwijze van EPTE therapie is het van belang om eerst eens te kijken naar de therapie zelf. EPTE therapie is aan te merken als een relatief nieuwe behandelmethode. Deze behandelmethode is voornamelijk bedoeld voor pijnklachten die ontstaan zijn door een blessure aan de pezen of spieren.

Met behulp van echografie wordt er een dunne naald aangebracht op de plek van de ontsteking of overbelasting. Dit maakt het mogelijk om de spier op de juiste manier aan te spreken.

Als deze naald op zijn plaats zit zal deze onder stroom worden gezet. Dit is natuurlijk niet zo hoog dat je er last van hebt, het kan alleen een beetje kriebelen. Het is dan ook echt zo dat EPTE therapie is aan te merken als een pijnloze behandeling. Het is in het begin een beetje onaangenaam, maar hier zal u al snel aan wennen.

Door de stroom zal de spier geprikkeld worden om zich aan te spannen. Dit zorgt voor een verbeterde doorbloeding en een verhoging van het groeihormoon. Hierdoor zal de spierpijn en de mogelijke ontsteking sneller kunnen worden verwijderd uit het lichaam.

Waarom EPTE therapie - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van EPTE therapie - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van EPTE therapie

EPTE therapie kan uitgevoerd worden voor ontzettend veel verschillende soorten klachten. Dit maakt het dan ook gelijk een zeer toegankelijke soort therapie om gebruik van te maken.

Zo kunt u, naast het verminderen van pijn aan uw schouder of achillespees ook kiezen voor EPTE therapie om mogelijke andere peesblessures in uw benen of armen te verhelpen.

U kunt EPTE therapie in enige mate vergelijken met accupunctuur, echter is het veel nauwkeuriger. Hierdoor zijn de resultaten ook gelijk een stuk beter. We zien dat EPTE therapie voor steeds meer mensen baat heeft.

Door de nauwkeurigheid van de naald is het een stuk eenvoudiger om het juiste gebied aan te spreken. Hierdoor zijn uw klachten met het behulp van EPTE therapie hopelijk snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

Uw EPTE therapeuten

Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

1 + 5 =