Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

EPTE Therapie Almelo

Contact

Percutane electrolyse therapie (EPTE) is een nieuwe en baanbrekende behandeltechniek voor mensen in Almelo die last hebben van hardnekkige peesproblemen.

Wat is

EPTE therapie?
Meer info

Waarvoor

EPTE therapie?
Meer info

Wat doet de

EPTE therapeut?
Meer info

Wie is uw

EPTE therapeut?
Meer info

Wat is EPTE therapie?

Heeft u al langere tijd last van peesklachten en/of komen deze klachten elke keer weer terug? Dit kunnen zijn: kniepees klachten, een tenniselleboog, schouderpees klachten, achillespees klachten of hielspoorklachten. Dan is EPTEⓇ misschien wat voor u. Deze nieuwe behandeling wordt voornamelijk toegepast bij sporters en bij overbelasting van pezen.

Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse (EPTEⓇ) is een techniek die al langere tijd populair is in Zuid-Europa. EPTEⓇ en erbij horende apparatuur zijn beide in Spanje ontwikkelt. Vanwege de behaalde resultaten en successen wordt het nu ook in Nederland gebruikt.

EPTEⓇ is een nieuwe behandelmethode tegen pijn en ontstekingen in pezen en spieren. Deze pees- en spierklachten kunnen ontstaan door overbelasting en kunnen vervelende pijnklachten geven die uw alledaagse leven en sportactiviteiten kunnen beïnvloeden. EPTEⓇ is een snelle en effectieve behandeling. EPTEⓇ is bedoeld om de vicieuze pijncirkel te doorbreken en wordt gecombineerd met een speciaal oefenprogramma om de pezen en spieren gezonder en sterker te maken.

EPTE Therapie Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor EPTE therapie in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor EPTE therapie in Almelo?

Er zijn alleen al meer dan 35.000 mensen in Nederland die last hebben van chronische pijn aan de achillespees. Om nog maar te zwijgen van andere peesklachten. In Almelo zijn er waarschijnlijk ook genoeg mensen te vinden last hebben van peesklachten die met EPTE therapie geholpen kunnen worden.

Maar wat is nu eigenlijk een peesprobleem? Een pees heeft een stevige structuur en verbindt spieren met het bot. Hierdoor kunnen gewrichten buigen en bewogen worden. Een pees is opgebouwd uit vezelbundels, de vezels zelf bestaan uit collageen. Collageen bestaat uit eiwitten, waterhoudende gel (de zogenaamde matrix) en cellen. Door overbelasting hebben de cellen niet genoeg tijd om te herstellen en worden er ontstekingsstoffen aangemaakt. Hierdoor ontstaat er een zwelling in de matrix wat kan resulteren in pijn. Als de pees overbelast blijft, zal dit uitmonden in degeneratie (slijtage) van de pees. Hierbij zijn kleine scheurtjes ontstaan die het lichaam zelf niet kan meer herstellen. Daardoor kan de pees ook helemaal doorscheuren. Een bekend voorbeeld hiervan is de achillespees.

Peesklachten kunnen ontstaan door intensief sporten, overbelasting zonder voldoende ontspanningsmomenten en door ouderdom. Ook patiënten met reuma en diabetes hebben een verhoogde kans op peesklachten.

Peesklachten veroorzaken vaak veel ongemak. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld niet meer sporten en/of ervaart u hinder in uw dagelijkse activiteiten. Na onderzoek en diagnose van de pees kan de fysiotherapeut EPTEⓇ voorstellen.

Wat doet de EPTE therapeut?

EPTEⓇ heeft veel voordelen. Het is een korte vrijwel pijnloze behandeling met snelle resultaten. Vaak wordt er minder pijn ervaren na 3 tot 5 behandelingen. Daarnaast is het een lokale en zeer nauwkeurige behandeling vanwege de echografie en de dunne naald. Gezond weefsel wordt niet aangetast. De behandeling is vrijwel pijnloos en goed te verdragen. EPTEⓇ heeft een hoog succespercentage en is onderdeel van een reguliere behandeling fysiotherapie.

Wordt het vergoed door uw ziektekostenverzekering?
EPTEⓇ is onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. Fysiotherapie is niet in de basisverzekering opgenomen. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt behandeling vergoed. Check daarom vooraf bij uw eigen ziektekostenverzekering of u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft.

Wat doet de EPTE therapeut - Acacia Fysio plus Zorg
Hoe werkt EPTE Therapie?
EPTEⓇ apparatuur is de enige apparatuur met een CE garantie om wereldwijd veilig pezen en spieren te behandelen. EPTEⓇ werkt met echografie. Tijdens de behandeling kunt u dus meekijken op het echobeeld. Op het behandelgebied wordt eerst contact gel aangebracht om goed te kijken waar het aangedane weefsel zich bevindt. Met behulp van de echografie wordt er na desinfectie op de plaats van het beschadigd weefsel een dunne naald (0,3mm) met precisie ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naalden die gebruikt worden voor de dry needling techniek en acupunctuur. Vanwege de echografie en de dunne naald kan de aangedane plek heel nauwkeurig behandeld worden. De naald begeleid de elektrische stroom naar de aangedane plek, hierdoor wordt gezond weefsel niet aangetast. Gedurende 1-2 minuten wordt de elektrische stroom via het EPTEⓇ apparaat toegediend. De hoeveelheid stroom en intensiteit wordt tijdens de behandeling continu aangepast om het beste resultaat te behalen.

De stroom stimuleert een natuurlijke reactie in de pees. Hierdoor worden fysiologische en chemische processen in gang gezet en wordt het genezingsproces geactiveerd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het aangedane weefsel tijdelijk een verhoogde pH-waarde te meten is. De lokale celstofwisseling wordt geactiveerd, de bloedcirculatie verbetert en er wordt een groeihormoon aangemaakt wat allemaal een positief effect heeft op het aanmaken van nieuw bindweefsel in de pees.

De totale behandeling duurt gemiddeld 20 minuten en wordt als niet pijnlijk ervaren. Het inbrengen van de naald en het toedienen van de lichte stroom kan soms gevoelig en oncomfortabel zijn. De pees heeft hierna 24 uur nodig om te herstellen en kan soms nog wat gevoelig aanvoelen. Na de behandeling wordt er beschermende tape aangebracht op het behandelde lichaamsdeel. Deze kan na een paar dagen weer verwijderd worden.

De behandelingen moeten ca. 4 tot 6 keer herhaald worden om het beste resultaat te behalen, met een pauze van gemiddeld een week tussen de behandelingen door. EPTEⓇ wordt altijd gecombineerd met een oefenprogramma om de pezen en spieren gezonder, sterker en beter belastbaar te maken.

Wanneer EPTEⓇ?
Heeft u al een langere tijd peesklachten en verbeteren deze niet na een rustperiode?

EPTEⓇ is zeer effectief bij chronische pijnklachten en/of ontstekingen van pezen en spieren. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting; de aangetaste of ontstoken pees/spier kan zichzelf niet meer herstellen. Deze klachten kunnen in verschillende delen van het lichaam voorkomen. EPTEⓇ heeft de precisie om het aangedane weefsel te stimuleren tot eigen herstel. Wij kunnen de volgende aandoeningen behandelen met EPTEⓇ therapie:

  • Kniepees klachten (Patellapees)
  • Schouderpees klachten (Supra- en Infraspinatuspees)
  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis)
  • Golfelleboog (Epicondylitis Medialis)
  • Achillespeesontsteking (Achilles Tendinitis)
  • Hamstring blessure
  • Voetpijn (Fasciitis Plantaris) en hielspoor gerelateerde klachten
  • Pijnlijke pezen en andere peesklachten

Uw EPTE therapeuten

Social Media

Kwaliteit