Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

FysioFit Almelo

Contact

In Almelo wordt veel aandacht besteed aan sport en beweging. Soms kunnen fysieke klachten of aandoeningen u weerhouden om te gaan bewegen. Met fysiofit krijgt u begeleiding van een fysiotherapeut. Zo bent u er zeker van dat rekening wordt gehouden met uw lichamelijke ongemakken tijdens het het sporten.

Wat is

fysiofit?
Meer info

Waarvoor

fysiofit?
Meer info

Wat doet de

fysiofit fysio?
Meer info

Wie is uw

fysiofit fysio?
Meer info

Wat is fysiofit?

Fysiofit is fitnessen in kleine groepen onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Het is een van de veiligste vormen van sporten die er zijn voor mensen die bekend zijn met chronische fysieke klachten. Om wat meer in vorm te komen of gewoon fit te blijven, is dit de ideale vorm van fitness. Fysiofit is namelijk heel eenvoudig: samen sporten in kleine groepen onder begeleiding van een fysio. Op een vast tijdstip en dag, komt de groep en fysio bij elkaar in de praktijk in Almelo.

Dit is anders dan sporten met bijvoorbeeld een fitness trainer. Uw fysio heeft ook aandacht heeft voor de ongemakken van uw lichaam. De fysiotherapeut weet hoe om te gaan met uw pijnklachten en welke vormen van sport en fitness goed werken voor welke delen van uw lichaam.

Kortom, de fysiotherapeut is meer gekwalificeerd dan een gewone fitness trainer om u te begeleiden bij sporten met kwaaltjes. Hij weet meer van aandoeningen van het menselijk lichaam en kan u hierdoor net iets beter begeleiden.

FysioFit Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor fysiofit in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor fysiofit in Almelo?

Fysiofit heeft een aantal voordelen ten opzichte van fitness in uw eentje bij een sportschool. Het eerste voordeel is hierboven al genoemd: een fysiotherapeut is beter gekwalificeerd om sportlessen te geven aan mensen met reeds bekende fysieke ongemakken. Hij of zij weet meer van het menselijk lichaam en alle functionaliteiten daarvan, weet hoe hij of zij blessures moet voorkomen en kan beter voorlichten over fitnessoefeningen voor thuis.

Verder is het werken in een groep motiverend. Als u vaak in uw eentje sport, is het makkelijk om te zeggen “ik ga volgende morgen wel weer”. Een groep kunt u echter niet zo makkelijk afschepen. U hebt hier als het ware te maken met groepsdruk: als de rest gaat, wilt u ook gaan. Zo houdt u de motivatie vast en blijf u fitnessen, waardoor u uiteindelijk sneller uw doelen gaat behalen.

Een derde voordeel is, dat het sporten in een groep gewoon veel gezelliger is. U kunt vrienden maken, kletsen met de anderen en u ervaringen delen. U ontmoet gelijkgestemden en kunt praten over dezelfde onderwerpen. Fitnessen uw vrienden normaal gesproken niet? Dan kunt u met uw nieuwe vriendengroep lekker kletsen over fitness of de nieuwste roddels in Almelo.

Uw fysiofit therapeuten

Social Media

Kwaliteit