Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op optimaal & gezond bewegen, met of zonder lichamelijke klachten.

​Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie is onmisbaar voor mensen. Wij hebben namelijk een lichaam, waar we elke dag op moeten kunnen vertrouwen. Meestal kan dat ook, behalve als je ergens last of pijn begint te krijgen. Lopen, rennen of zelfs zitten kan dan heel erg lastig worden, wat natuurlijk weer van verdere invloed is op uw leven.

Om die reden is fysiotherapie belangrijk. Fysiotherapeuten zorgen dat uw lichaam goed wordt behandeld, sterk blijft, niet aftakelt en nog lang mee gaat. Een goede behandeling willen voor uw lichaam, het instrument waar u het uw hele leven mee moet doen, is immers toch heel normaal?

Niet alleen als u al pijn hebt kunt u naar de fysiotherapeut. Zij staan ook voor u klaar om te zorgen dat u géén blessure krijgt: voorkomen van pijn. Ook dat is belangrijk, zo zorgt u dat de pijn stopt, nog voor die begonnen is.

 

Waarom fysiotherapie - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een fysiotherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een fysiotherapeut

De voordelen van een fysiotherapeut lijken nu dus wel duidelijk, maar voor de zekerheid gaan we ze nog even bespreken. Een fysiotherapeut zorgt dat je lichaam uw hele leven lang meegaat, zonder pijn en blessures. Hij of zij voorkomt pijn op veel verschillende manieren en met verschillende, behandelvormen, tips en programma’s.

Ook verhelpt een fysiotherapeut pijn en blessures, door bijvoorbeeld oefeningen met u te doen en zo te zorgen dat de spieren en botten sterker worden. Zo loopt u niet meer heel lang met een vervelende, zeurende pijn rond, maar wordt het gewoon opgelost.

Een fysiotherapeut zorgt dat uw lichaam uw hele leven lang probleemloos meegaat, zonder pijn en blessures.  

Screening
Indien u zonder verwijzing naar de fysiotherapeut komt, is deze verplicht om u te screenen. Dit houdt in dat de fysiotherapeut gaat beoordelen of u geschikt bent voor verder fysiotherapeutisch onderzoek, zonder tussenkomst van een arts. U kunt het zien als een extra veiligheidsmaatregel voor u als patiënt.
Intake, onderzoek & behandeling
Indien de uitkomst van de screening ‘pluis’ is, wordt onmiddellijk verder gegaan met de intake, onderzoek en behandeling.

Tijdens de intake en onderzoek wordt dieper op uw gezondheidsprobleem ingegaan. Nadat uw klacht duidelijk is, wordt gezamenlijk een behandelplan.

Na de intake en onderzoek wordt ook een behandeling gegeven. Zo krijgt u alle zorg tijdens het eerste bezoek.

 

Uw fysiotherapeuten
Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

3 + 5 =