Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Fysio in Almelo

Contact

Veel personen in Almelo hebben wel eens last van van gezondheidsproblemen die te maken hebben met hun fysieke gesteldheid. Fysiotherapie staat bekend als de specialisatie bij bewegen, dus het aanspreekpunt voor alle vragen over gezond worden, zijn en blijven.

Wat is

fysiotherapie?
Meer info

Waarvoor

fysiotherapie?
Meer info

Wat doet de

fysiotherapeut?
Meer info

Wie is uw

fysiotherapeut?
Meer info

Wat is fysiotherapie?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die klachten hebben aan het “bewegingsapparaat”. Het bewegingsapparaat zijn de onderdelen van uw lichaam die ervoor zorgen dat u goed kunt bewegen, zoals bijvoorbeeld de spieren, gewrichten, banden en zenuwen.

Als u hier klachten aan heeft, kunt u naar een fysiotherapeut om deze klachten te laten behandelen.

Met fysiotherapie kunt u ook voorkomen dat u klachten krijgt aan de onderdelen van het bewegingsapparaat.

Als u bijvoorbeeld veel werkt, vaak sport of een druk huishouden hebt, bestaat er een grote kans fysieke ongemakken.

Een fysio zal dan tips en oefeningen geven om te voorkomen dat u pijn, klachten en blessures krijgt.

Fysiotherapie Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor fysiotherapie in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor fysiotherapie in Almelo?

In Nederland zijn er ontzettend veel mensen met klachten aan de gewrichten, spieren, banden en zenuwen. Zo waren er in 2016 ongeveer 3 miljoen mensen die last hadden van matige tot zware chronische pijn. Zij hadden vooral rug- en nekklachten.

Ongeveer 18% van de Nederlandse bevolking heeft dus last van chronische pijn. Dat houdt in dat in Almelo ongeveer 13.000 mensen last hebben van chronische pijnklachten. Gelukkig kan een fysiotherapeut bij deze klachten vaak verlichtingen geven. Door bijvoorbeeld druk op de zenuwen te verlichten, de houding te corrigeren of spieren te ontspannen, kan er al veel pijn weggaan. Heeft u last van een chronische aandoening of acute klachten, maak dan een afspraak bij uw favoriete fysio in Almelo.

Wat doet de fysio?

Een fysio is iemand die ondersteunt bij het verhelpen en voorkomen van klachten en pijn aan spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Hoe de fysiotherapeut hierbij te werk gaat, verschilt per persoon. De fysiotherapeut zal altijd een plan op maat maken om u op de beste manier te kunnen helpen.

Een fysiotherapeut werkt sowieso altijd doelgericht. Hij of zij kijkt naar de manier om het snelst de beste resultaten te halen. Hierbij wordt natuurlijk wel rekening gehouden met het zorgvuldig oplossen van het probleem en het voorkomen dat het probleem een tweede keer terugkomt.

Een fysiotherapeut zal bij de eerste afspraak een intake en onderzoek doen, met verschillende tests en vragen over de klachten. Hij of zij zal proberen de oorzaak van de klachten vast te stellen. Als dit lukt, gaat de fysiotherapeut dus een persoonlijk fysiotherapeutisch behandelplan op maat maken. Daarin wordt beschreven hoe de klacht aangepakt gaat worden.

Een sessie bij de fysiotherapeut kan bestaan uit het doen van oefeningen, sturen van bewegingen, adviseren, informeren, spierkrachttraining of een massage, mocht dat nodig zijn voor uw herstel.

Wat doet de fysio - Acacia Fysio plus Zorg

Uw fysiotherapeuten

TEAM

Social Media

Kwaliteit