Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Podotherapie in Almelo en omgeving - Novo Acacia

Podotherapie Almelo - Novo Acacia

 

Welkom bij Novo Acacia, een unieke samenwerking tussen Acacia Fysio plus Zorg en Novopraktijk Podotherapie. We bundelen we onze krachten op het gebied van fysiotherapie en podotherapie om u nog betere zorg te kunnen bieden.

 

Wat kunt u verwachten van een podotherapeut?

Een podotherapeut biedt gespecialiseerde zorg voor voetgezondheid, gericht op het diagnosticeren en behandelen van voetaandoeningen om zowel pijn te verlichten als de mobiliteit te verbeteren. Hieronder vindt u de services die onze podotherapeut aanbiedt.

 

 • Onderzoek van de voeten: Een grondige evaluatie van de structuur, stand, en bewegingsmogelijkheden van de voeten, met inbegrip van een analyse van uw looppatroon.
 • Op maat gemaakte zolen: Speciaal voor uw voeten ontworpen zolen die helpen om pijn te verminderen, de houding te verbeteren en de druk tijdens het lopen te verlagen.
 • Orthese: Op maat gemaakte hulpmiddelen die ontworpen zijn om voetmisvormingen te corrigeren of pijn te verlichten door de voeten in de juiste positie te houden.
 • Slippers: Specifiek voor uw voeten ontworpen slippers die thuis extra comfort en de juiste ondersteuning bieden.
 • Hakverhogingen: Aanpassingen om verschillen in beenlengte te corrigeren, wat kan bijdragen aan een betere houding en het verminderen van rugpijn.

 

Samenwerking

Bij Novo Acacia brengen we het beste van beide werelden samen: de deskundige fysiotherapie van Acacia Fysio plus Zorg en de gespecialiseerde podotherapie van Novopraktijk Podotherapie. Deze samenwerking maakt het mogelijk u een gecombineerde zorgaanpak te bieden voor een breed gebied aan aandoeningen die zowel voetgerelateerd kunnen zijn als algemene fysieke gezondheidsproblemen.

U kunt nog steeds rekenen op de vertrouwde kwaliteit en service van beide praktijken, maar nu met de toegevoegde waarde van onze gecombineerde expertise. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Novo Acacia en samen te werken aan een gezonde toekomst.

 

Gratis Podotherapie & Fysiotherapie Consult

Regelmatig houden we een gratis gezamenlijk spreekuur (Fysiotherapeut & Podotherapeut). De fysio- en podotherapeut onderzoeken samen uw klacht om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Hier zijn de datums van de eerstvolgende speekuren (Afpsraak duurt een kwartier):

 • 11 juni van 16:00 – 17:00 uur
 • 16 juli van 16:00 – 17:00 uur

Neem hier contact op om een afspraak te maken.

 

Wat is podotherapie eigenlijk?

Het woord podotherapie betekent voettherapie. Een podotherapeut onderzoekt en behandelt dus mensen die bijvoorbeeld pijn aan hun voeten hebben. Het kan ook zo zijn dat pijn aan enkels, knieën, heupen of wervelkolom te maken hebben met voetproblemen. Denk hierbij aan standsafwijikingen van een of beide voeten of een looppatroon dat dat afwijkt van een normale gang.

Podotherapie in Almelo
Podotherapie zooltje in Almelo

Wat doet een podotherapeut precies?

Na een grondige analyse van het probleem, heeft een podotherapeut verschillende behandelopties, zoals onder andere:

 • Het corrigeren of beschermen van de voet door bijvoorbeeld een orthese, schoencorrecties, zooltjes of specifieke adviezen.
 • Sommige huid- en nagelaandoeningen behandelen, die niet mogen worden behandeld door een pedicure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale beugel bij ingroeiende nagels.

Een podotherapeut is vaak betrokken bij de multidisciplinaire behandeling van diabetische patiënten. Problemen met de voeten zijn een veelvoorkomende klacht bij deze aandoening. Andere klachten of aandoeningen waarbij een een podotherapeut kan helpen zijn bijvoorbeeld:

 • Standsafwijkingen aan voeten, tenen en nagels.
 • Overbelastingsklachten.
 • Kindgerelateerde voetproblematiek.
 • Vermoeidheidsklachten aan voeten.
 • Specifieke sportblessures.

Verschil podoloog en podotherapeut uitgelegd

Zowel de podoloog als de podotherapeut behandelen voet gerelateerde lichamelijke klachten. Het verschil is de wettelijke erkenning en bescherming. De titel podotherapeut is, net zoals bijvoorbeeld de titel fysiotherapie, wettelijk erkend en beschermd via de wet BIG in artikel 34.

Iedereen kan zich echter podoloog noemen, hier zijn verder geen eisen aan gesteld.

Podotherapeut te Almelo
Podotherapeut in Almelo en omgeving

Wat kost een podotherapeut?

Afhankelijk van de aanvullende verzekering, wordt podotherapie geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. Het is dus belangrijk om goed de polis na te kijken om niet voor verrassingen te komen staan. Voor diabetespatiënten zijn er afwijkende regels en kan in bepaalde gevallen aanspraak worden gemaakt op vergoedingen uit de basisverzekering. Neem bij onzekerheden over de vergoeding altijd contact op met de zorgverzekeraar of betreffende podotherapeut.

Podotherapie in Almelo

Novo Acacia werkt samen om voetproblemen efficiënt aan te pakken. We hebben de nodige specialisaties op voetgebied in huis. Denk hierbij aan aandoeningen zoals diabetes en reuma die een speciale plek krijgen binnen het behandelteam. Ook sporters en kinderen zijn twee groepen die extra aandacht verdienen.

Social Media

Kwaliteit