Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op sportgerelateerde klachten.

​Waarom Sportfysiotherapie?

In Nederland wordt veel gesport. Een direct gevolg hiervan, is dat er ontzettend veel blessures optreden. Zo zag Nederland in 2018 in totaal 5,4 miljoen blessures. Per duizend sporturen, worden er 3,4 blessures opgelopen.

Al die blessures moeten verholpen worden, wat gebeurt door de sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut focust zich speciaal op het zo snel mogelijk terugkeren op het oude niveau van de sporter. Dit doet een sportfysiotherapeut door per persoon een uniek plan te maken, van hoe de behandeling aangepakt gaat worden.

Ook voor het voorkomen van blessures kun je terecht bij een sportfysiotherapeut. Hij zal bekijken hoeveel risico je loopt en tips geven om blessures te voorkomen.

 

waarom sportfysiotherapie - Acacia Fysio plus Zorg
De voordelen van een sportfysiotherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

De voordelen van een sportfysiotherapeut

Een sportfysiotherapeut heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone fysiotherapeut. Zo wordt er bij een sportfysiotherapeut gefocust op het zo snel mogelijk terugkeren op het oude niveau, wat voor een sporter heel erg belangrijk kan zijn.

Ook weet een sportfysiotherapeut meer van de verschillende blessures die je op kunt lopen tijdens het sporten, dan een gewone fysiotherapeut. Hij kan je beter helpen en zal ook een beter, effectiever programma om te herstellen op kunnen stellen.

De sportfysiotherapeut zal ook de trainingen intenser maken, mocht je sneller herstellen dan verwacht. Zo ben je zo snel mogelijk weer terug op het oude niveau en hoef je niet maanden toe te kijken naar je favoriete sport.

 

Uw sportfysiotherapeut
Heeft u een vraag, opmerking of een tip, laat het ons weten.

15 + 3 =