Clicky

Logo - Acacia Fysio plus Zorg

Sportfysiotherapie Almelo

Contact

Veel personen in Almelo sporten en lopen daarbij regelmatig blessures op. De sportfysiotherapeut richt zich op herstel en preventie van sportblessures. Zowel de recratieve als de professionele sporters kunnen rekenen op individuele begeleiding.

Wat is

sportfysiotherapie?
Meer info

Waarvoor

sportfysiotherapie?
Meer info

Wat doet de

sportfysiotherapeut?
Meer info

Wie is uw

sportfysiotherapeut?
Meer info

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die zich vooral richt op het herstellen en voorkomen van blessures onder sporters.

Sportfysiotherapie is een andere vorm van therapie dan gewone fysiotherapie, omdat bij sportfysiotherapie gericht wordt op een zo snel mogelijk herstel, zodat de atleet weer zo snel mogelijk terug kan keren op het oude niveau.

Dit doen we door een persoonlijk en individueel programma op te stellen, waarin we kijken hoe jij het beste blessures voorkomt, maar ook hoe we je het beste van je blessure af kunnen helpen. Waar nodig wordt dit programma ook nog aangepast, als bijvoorbeeld blijkt dat een intensere training al mogelijk is.

Sportfysiotherapie Almelo - Acacia Fysio plus Zorg
Waarvoor sportfysiotherapie in Almelo - Acacia Fysio plus Zorg

Waarvoor sportfysiotherapie in Almelo?

In Nederland raken veel mensen geblesseerd. Per 1000 sporturen zijn dit er zo’n 3,4, wat in 2018 resulteerde in 5,4 miljoen totale blessures. Ofwel, bijna één op de drie inwoners in Nederland raakt geblesseerd. Dit kan dus ook zomaar gebeuren in Almelo. Volgens de GGD sport namelijk meer dan de helft van alle inwoners van Almelo één keer per week of meer.

Aangezien sportfysiotherapie onder andere is voor het voorkomen van blessures, en niet alleen verhelpen, is het daarom slim voor sporters in Almelo om zich aan te melden bij een sportfysiotherapeut. Ook als je al geblesseerd bent en je vindt bijvoorbeeld dat je normale fysiotherapeut het niet goed doet, kun je bij de sportfysiotherapeut terecht.

Kortom, ook voor mensen in Almelo zijn sportfysiotherapeuten belangrijk, omdat er veel aan sport wordt gedaan. Meld je aan bij een sportfysiotherapeut voor voorkomen en verhelpen van een blessure, zodat je zo snel mogelijk weer op het oude niveau zit.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut doet een aantal dingen. Een paar van die dingen hebben we hierboven al kort besproken, maar hier gaan we nu verder op in.

Ten eerste helpt een sportfysiotherapeut bij het voorkomen van blessures. Dit wordt gedaan door te kijken naar je situatie en te beoordelen wat jij moet doen om blessurevrij te blijven. De therapeut zal je bijvoorbeeld een schema geven van rekoefeningen. Ook kan het zijn dat de sportfysio je helpt bij het vinden van een geschikte sport, als je bijvoorbeeld een chronische aandoening hebt.

Ten tweede verhelpt een sportfysiotherapeut natuurlijk blessures, zoals hierboven ook al gezegd werd. Dit doet hij/zij door per individueel geval te bekijken wat er nodig is om zo snel mogelijk weer op het oude niveau terug te komen. Samen met de therapeut ga je aan de slag om te trainen en van je blessure af te komen. Blijkt dat het toch sneller kan? Dan past de fysiotherapeut het programma gewoon aan.

Wat doet de sportfysiotherapeut - Acacia Fysio plus Zorg

Uw sportfysiotherapeut

DANIEK VAN TIL

Social Media

Kwaliteit